מועצה אזורית מגידו

מועצה אזורית מגידו

מועצה אזורית מגידו: בין עבר להווה, מסורת לחדשנות

מועצה אזורית מגידו, שוכנת בלב רמת מנשה, מציעה חוויה ייחודית של חיבור בין עבר עתיק לחדשנות מתמדת. עם שטח שיפוט המשתרע על פני 184,000 דונם, המועצה נחשבת לאחת הוותיקות במדינת ישראל, והיא מהווה בית לכ-15,000 תושבים, המתפרסים על תשעה קיבוצים, שלושה מושבים ומושבה אחת.

תולדות המועצה

הקמת מועצה אזורית מגידו בשנת 1945 הייתה אבן דרך בתולדות היישוב בארץ ישראל, שלוש שנים לפני הכרזת המדינה. המועצה, שנקראת על שם העיר העתיקה מגידו, מעידה על עשירות תרבותית והיסטורית רבה, עם שרידים ארכיאולוגיים המשקפים את חשיבותה המרכזית במהלך ההיסטוריה.

חזון ומטרות

המועצה מחויבת לשמירה על ערכי הטבע והסביבה, תוך פיתוח יישובים רב דוריים ורבגוניים. היא שואפת להיות ארגון מקצועי ויעיל, המספק שירות מעולה לתושביה ולקהילה האזורית, בהתאם לעקרונות המרחב הביוספרי.

מטרות מרכזיות:

  • שמירה על המרחב הכפרי והחקלאות המתקדמת.
  • קידום מערכת חינוך מובילה ופורצת דרך.
  • פיתוח דמוגרפי ותעסוקתי, במסגרת היישובים הקיימים.
  • שמירה מתמדת על איכות הסביבה וטיפוחה.

אזורי תעשייה ומסחר

במועצה אזורית מגידו, המסחר והתעשייה מתפתחים צעד אחר צעד, בהתאם לחזון המועצה לפיתוח דמוגרפי ותעסוקתי. התמקדות באזורי תעשייה ומסחר מאפשרת להגדיל את הפוטנציאל הכלכלי של המועצה, תוך יצירת מקומות עבודה חדשים ותרומה לאיכות חיים של התושבים.

מגמות ופיתוחים עתידיים

עם תחזית להכפלת אוכלוסייתה בעשור הקרוב, מועצה אזורית מגידו מתמודדת עם אתגרים והזדמנויות רבות. התמקדות בפיתוח אזורי תעשייה ומסחר, יחד עם שמירה על הזהות הכפרית והחקלאית, מבטיחה צמיחה כלכלית מאוזנת וברת קיימא.

אזורי תעשייה ברשות המקומית